Ракетата е на финала в Шанхай!

Суперзвездата на снукъра Рони О’Съливан се класира на финала на Шанхай Мастърс - първия турнир през сезон 2018/19, в който реши да участва. Ракетата се разправи с 10:6 с Кайрън Уилсън и прекрати отличната му победна серия до момента. Воина бе спечелил титлите в “Пол Хънтър Класик” и Световното първенство с шест червени, като дори се движеше наравно в резултата срещу Гения от Чигуел до средата на втората сесия.

Повратният момент бе 13-ият фрейм, който О’Съливан спечели по черната и така взе ключово психологическо предимство. Именно с него той поведе със 7:6, а оттам нататък добрите брейкове на Уилсън се получаваха все по-трудно. В тази партия Кайрън имаше възможност да разчисти масата, но сбърка елементарната синя топка, при което опонентът му бе безмилостен.

След това Ракетата реализира брейкове от 88, 60 и 84 за крайния успех, който бе с доста по-изразителен цифрово резултат от показаното от двамата в двубоя като цяло.

Първата сесия приключи при 5:4 в полза на Рони

, който имаше доста трудности да прави успешни вторични разбиващи удари, но във втория сегмент от мача този компонент по-малко му пречеше да трупа точкови серии.

На финала със залог 200 000 паунда от наградния фонд О’Съливан ще срещне местния герой Дин Дзюнхуей или Бари Хоукинс.

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти