Габриела Петрова: Спокойна съм и вярвам в себе си (видео)

Двойната сребърна медалистка от Балканиадата в Стара Загора Габриела Петрова замина в добро настроение за Европейското първенство по лека атлетика в Берлин (6-12 август). Тя не скри, че има амбиции за призово класиране, но не пожела да прогнозира конкретен резултат или място. Звездата ни в тройния скок трябваше да се пребори с две хернии в кръста, за да се завърне в елита на дисциплината след две години ходене по мъките. Тя стигна своя апогей през 2015-а, когато стана втора на европейското в зала и четвърта на световното на открито в Париж.

“Тренирах разбега в последната седмица. Ще видим какво ще стане Положих доста усилия. Дано там да успея да го направя по точния начин. Спокойна съм, щастлива съм и вярвам в себе си. Мисля, че работата, която свършихме и нивото, което показвам, е едно добро ниво. Така че отивам да се състезавам с настроение”, заяви Габи на летище “София”.

“Мечтая за много неща, но какво ще стане не искам да прогнозирам”, допълни тя.

Петрова е доволна, че освен в нея в дисциплината ще се състезава още една българка - световната шампионка за девойки до 20 години Александра Начева.

“Друго е, когато сме две. Все пак за Алекс това е първи такъв голям форум при жените. Аз съм сигурна, че ще й бъде много интересно и й пожелавам едно силно състезание”, каза още Габриела.

Тя няма търпение да стъпи на легендарния стадион в Берлин, където Юсейн Болт постави световния си рекорд от 9.58 секунди в спринта на 100 метра. Догодина спортното съобърежие предстои да бъде реконструирано, а лекоатлетическата писта - премахната.

“Еуфорията ще е доста голяма. Засега съм го виждала само на снимки. Изглежда много впечатляващ. Преставям си пък и като се напълни с публика колко ще е хубаво. Въобще ще бъде едно страхотно преживяване”, завърши Габи, която се надява през тази седмица да изненада себе си, като подобри върховото си постижение за сезона.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти