Митко Ценов: Нещо не се получава, нямам обяснение (видео)

Националният ни рекордьор в бягането на 3000 метра стийпълчейз Митко Ценов не успя да намери място във финала на Европейското първенство по лека атлетика в Берлин, след като се нареди 18-и с 8:36.39 мин в сериите и не влезе сред 15-те финалисти с едно от петте най-добри “губещи” времена.

“Точно за този старт нямам никакво обяснение, тренирал съм, спазвал съм режим, но не се получава. Идвам, заставам на старта и нещо пак не се получава. Моментната ми форма е най-добрата, в която съм бил досега. Сега съм два пъти по-добре от Европейското в Цюрих, когато направих финал. И тренировките ми вървят много добре – като за бягане от 8:10 мин. Не знам какво се получава, идея си нямам.

Тактиката ми като цяло беше да се държа около групата, защото знаех, че те ще изведат бягането най-комфортно за тях и най-комфортно за мен. Тръгнах след него (б.а. европейския шампион Махиедин Мекиси Бенабад), когато направи атаката, но нямах тази свежест да държа толкова високо темпо.

Сега ми предстои да направя един турнир до седмица-две и съм сигурен, че там ще бягам по-бързо”, каза Ценов пред Sportal.bg непосредствено след бягането.

РАЯ ИВАНОВА, пратеник на Sportal.bg в Берлин

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти