Ерадири: Имах проблеми с разбега

Ерадири: Имах проблеми с разбега

Денис Ерадири не успя да се класира за финала в скока на дължина на Европейското първенство по лека атлетика, след като постигна 7.50 метра (+0.9 м/сек) в най-добрия си втори опит в квалификациите. В другия си успешен опит 34-годишният Ерадири се приземи на 7.49 м. През сезона пък той имаше 7.91 м, а резултатът, с който се затвори финалът беше 7.71 м на европейския шампион в зала от Белград 2017 Измир Смайлай (Албания).

“Имах сили за 7.71 метра - два-три пъти скачах над тези метри тази година. Достижимо беше. Разочарован съм, че не постигнах най-добър резултат на най-важното състезание, заяви. Имах проблеми с разбега, но така се получи. Пистата не ми дойде много добре, но с дължината на самия разбег всеки път усещах, че ще направя фал и се спирах, дърпах назад и пак същото. Вятърът не се въртя толкова много, но имах проблем с разбега”, каза Ерадири след квалификацията в скока на дължина.

Ерадири, който съчетава работа и тренировки, говори и за подготовката си през годината: “Може да се каже, че атлетиката е едно скъпо хоби за мен. Готвя се предимно в Бразилия, но прекарвам и месеци в други топли държави по време на нашата зима. Постоянно работя от вкъщи. За щастие е от вкъщи и няма нужда да седя в офис и да се изморявам с това. Мога да се възстановявам по-лесно за тренировките.”

Скакачът допълни, че до края на месеца ще направи още няколко състезания и след това му предстои почивка.

РАЯ ИВАНОВА, пратеник на Sportal.bg в Берлин  

 

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти