Петър Пеев: Зимата ще има изненади (видео)

Петър Пеев: Зимата ще има изненади (видео)

Петър Пеев не направи най-добрия дебют на Европейското първенство по лека атленика за мъже и жени в Берлин. Спринтьорът, който този сезон свали личния си рекорд на 100 метра до 10.35 секунди, завърши последен в своята серия с 10.75 сек, което му отреди предпоследното място. Пеев бяга в германската столица невъзстановен от контузия

“Не бях аз това, не беше моето бягане. Бях също и притеснен, може би прегорях. Нямах опит на такива състезания, все пак към дебютант. Научих доста, на загрявката не си прецених добре нещата и както видяхме не се получиха нещата. За мен това е опит, дойдох да се забавлявам. Дори самото покриване на норматива е голям плюс, тъй като тренирах при нов треньор – Иван Петров, по нова система. Имах много добри бягания, после дойде една контузия, която е стрес за самите мускули. Мисля, че просто ми трябва още време.

Преди около 25 дни на бедрото ми се появи крамп, имаше възпаление и оток, но беше на дълбоко място и трудно се достига, за да се освободи. Трябваше ми време и почивка. Аз трябваше 20 дни да не тренирам на висока интензивност. След това е трудно да дойдеш и веднага да бягаш. Разочарован съм, но гледам напред”, каза след отпадането си Пеев.

Той обаче добави, че е готов за много по-силни резултати занапред: “Догодина искам да бъда напълно здрав и да мога да участвам на повече състезания. Мисля, че съм готов за големи резултати, просто трябва да ги покажа. Ще гоня и 200 метра догодина – мисля, че тази година имах големи заложби на тази дисциплина, но нещата не се получиха правилно. Следващия сезон зимата ще има идненади.”

РАЯ ИВАНОВА, пратеник на Sportal.bg в Берлин

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти