Добри Карамаринов: Имаме сили за 4 медала

Добри Карамаринов: Имаме сили за 4 медала

Президентът на родната федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов посочи четири имена, които могат да се върнат с медали от Европейското първенство в Берлин. Шефът на централата изрази надежда, че ако запишат лични резултати за сезона или поне се доближат до тях, то Ивет Лалова, Мирела Демирева, Радослава Мавродиева и Габриела Петрова могат да вземат по едно отличие.

103 Балканиадата по лека атлетика - втори ден

“Това са все имена на атлетки, които са се доказали и са спечелили медали от големи първенства. Ивет имаше лека контузия преди Балканиадата, но вече е добре. Мирела се намира в страхотна форма, преодолявайки бариерата от 2 метра. Мавродиева и Габриела записаха лични резултати в Стара Загора, така че е възможно да очакваме да направят това и в Берлин. Но тук говорим за пожелание, защото на самото състезание всеки отива с амбиции да постигне повече. Ще бъде наистина невероятно за вземем 4 медала, но да не натоварваме атлетите с прекомерни очаквания. За мен основното е да постигнат лични постижения за сезона. Ако тези четири момичета го направят, то това може би означава и медали”, коментира за “Тема Спорт” Карамаринов.

103 Балканиадата по лека атлетика - втори ден

Той призова да се свалят очакванията към Александра Начева, за която самото участие в Берлин вече е успех.

“Тук говорим за едно момиче, което стана световен шампион при 20-годишните, макар реалната възраст за нея да са състезанията до 18 години. Тя има възможности да гони финал и ще е страхотно да го направи, но по-важното е да усети атмосферата на едно такова първенство и да се докосне до онези, които доскоро са й били идоли. Голямата цел пред Александра е медал от олимпиадата в Буенос Айрес. Тя е фаворит там и ще бъде прекрасно да затвори годината с олимпийска титла”, завърши шефът на БФЛА.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти