Александра Начева: Не гоня финал на Европейското (видео)

Дебютантката на европейско първенство по лека атлетика за мъже и жени Александра Начева бе много развълнувана преди отпътуването си за Берлин. Световната шампионка в тройния скок до 20 години от Тампере 2018 заяви, че няма да гони финал, но се надява да се представи на ниво. Тя грабна златото във Финландия с личен рекорд от 14,18 метра и, ако го повтори сега, почти сигурно ще намери място сред най-добрите в дисциплината.

15 Габриела Петрова, Александра Начева и Милена Миткова заминаха за Европейското

“Надявам се преди всичко да мога да се забавлявам, защото само мога да добия опит от другите състезателки в тройния скок. Не мога да кажа, че ще гоня финал, защото не знам как ще се чувствам емоционално на пистата с останалите момичета. Не знам как това ще ми повлияе, дали зле, дали добре. Надявам се да е за добро”, заяви на летище “София” Начева.

“Мисля все пак, че ще мога да овладея емоциите, защото се чувства доста по-подготвена след скока ми на световното. А и с него може би малко нараснаха очакванията към мен. Не знам, но ако успея да го постигна отново, ще бъде страхотно”, добави Александра.

Тя сподели, че не е имала много време за почивка след световното. “Трябваше отново да започна да тренирам. Това не ми е последното голямо състезание за годината - имаме и младежки олимпийски игри, няма да има почивка тази година”, каза още 16-годишната лекоатлетка, която се доверява напълно на своя треньор относно голямата й натовареност на толкова крехка възраст.

15 Габриела Петрова, Александра Начева и Милена Миткова заминаха за Европейското

“Четири големи състезания са много за един състезателен сезон, но аз му вярвам и правя това, което ми каже”, заяви тя.

“В началото на годината плановете ми не включваха това европейско първенство. Затова и се развълнувах толкова много, когато покрих норматива. Беше много емоционално за мен и чак сега осъзнавам всъщност на какво ще участвам и какъв голям формат е това”, добави Начева.

Тя заяви, че Габриела Петрова я подкрепя и се старае да й вдъхне увереност.

“Ние много си говорим с Габриела. С нея много се подкрепяме и тя ми каза всъщност, че имам наистина реални шансове за финал. Аз самата не искам да вярвам такива неща, защото не знам - след това или ще съм разочарована или нещо друго. Но не гоня финал, гоня да се представя на ниво се себе си. Аз, като скачам с нея, всеки път се вълнувам много и наистина я харесвам като човек”, завърши Александра Начева.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти