Снел направи Тампа Бей шампион във виртуалната Лига на играчите (видео)

Питчерът на Тампа Бей Рейс Блейк Снел спечели дебютното издание на виртуалната бейзболна Лига на играчите, проведена в компютърната среда на официалната видео игра на МЛБ – MLB: The Show 20. На финала в неделя 27-годишният ас на "лъчите" разгроми 25-годишния си колега Лукас Джолито (Чикаго Уайт Сокс), разчиствайки с 3-0 неговите "бели чорапи" във формат "3 от 5" – 5:1 в мач №1, 3:2 в мач №3 и 6:0 в мач №3.Финалната серия беше излъчвана на живо по ESPN и имаше благотворителен характер. Благодарение на шампионската титла на Снел, детската фондация The Boys & Girls Clubs of the Suncoast ще получи дарение от $25 000 от името на Тампа Бей. Отделно МЛБ, асоциацията на играчите (MLBPA) и производителят на играта "Сони" даряват по $5000 от името на всеки участник в надпреварата.

В първенството се включиха по един представител на 30-те клуба от Висшата лига, които изиграха редовен сезон от 29 мача плюс директни елиминации в три кръга (1/4-финали, 1/2-финали, финал). Всеки бейзболист излъчваше своите мачове онлайн в персоналния си профил в "Туич" или YouTube.

След гласуване на феновете за Най-добър играч в света на MLB: The Show 20 беше избран Джоуи Гало (Тексас Рейнджърс), който стартира кампанията с баланс 11-0 и беше поставен под №2 в плейофите. На 1/4-финалите обаче под негово управление "рейнджърите" отпаднаха от Чикаго Къбс на Йън Хап с 1-2 победи.

Ето останалите индивидуални награди:

Най-добро име в "Туич":

Бо Бишет (Торонто Блу Джейс)

– BoFlows

Най-добър "мениджър":

Дуайт Смит-младши (Балтимор Ориолс)

– Смит класира "скорците" за плейофите с баланс 19-10 въпреки нищожния рейтинг (69) на отбора в играта

Най-забавен стриймър:

Брет Филипс (Канзас Сити Роялс)

MVP в играта:

Аарън Хикс (Ню Йорк Янкис)

– със съотборника си Томи Кейнли на дистанционното Хикс удари 14 хоумръна и записа 28 RBI в 29 мача

Най-добър диалог:

Рийс Хоскинс (Филаделфия Филис) и Коул Тъкър (Питсбърг Пайрътс)

– по време на мача помежду им Тъкър обеща на Хоскинс един ден да кръсти първородното си дете на него, ако в следващото си батиране той удари хоумрън. При следващото хвърляне Хоскинс удари хоумрън.

Най-добро "камео":

Джоуи Гало (Тексас Рейнджърс)

– универсалният играч на "рейнджърите" удари 13 хоумръна и постигна 26 RBI със своя собствен образ в играта.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти