Оукланд отказа да плаща наем за "Колизеум" заради пандемията

Оукланд отказа да плаща наем за "Колизеум" заради пандемията

Оукланд Атлетикс не е заплатил дължимата годишна вноска по наема на ст. "Ринг Сентрал Колизеум", който използва за свой дом в МЛБ. Това съобщи временният изпълнителен директор на общинската агенция, стопанисваща 46-хилядното съоръжение – Хенри Гарднър.

По думите му от бейзболния клуб са уведомили градската управа, че заради пандемията от коронавирус не могат да преведат договорените $1,2 млн. за 2020 г. Сумата е трябвало да постъпи по сметката на агенцията до 1 април, но това не се е случило.

"Казаха, че тъй като не са го използвали, не са имали възможност да генерират приход и затова нямат възможност да платят – разкри Гарднър пред в. "Бей Ериа Нюз". – Разбираме, че всички сме затруднени по много начини. Може би сме готови да преговаряме и да се откажем от нещо, но не може просто да кажем, че няма да има наем."

В писмо от 31 март, с което вестникът разполага, от Оукланд се позовават на клаузата за форсмажор в договора за наем, която според шефовете на тима позволява клубът да не плаща в условия на здравна криза. Генералният съветник на "А"-тата Д'Лорна Елис пише, че отборът ще отложи вноската "докато имаме по-ясна представа кога "Колизеум" ще бъде достъпен за нашите нужди".

Стартът на сезон 2020 в МЛБ трябваше да е на 26 март, но беше отложен за неопределено време заради разпространението на COVID-19 в САЩ. Към днешна дата лигата обсъжда варианти първенството евентуално да започне в началото на юли, но все още липсва конкретна яснота.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички