Тръмп: Писна ми да гледам стари бейзболни мачове, трябва да си върнем спорта

Тръмп: Писна ми да гледам стари бейзболни мачове, трябва да си върнем спорта
Президентът на САЩ Доналд Тръмп е взел присърце стремежа на големите американски спортове да подновят (или започнат навреме) дейностите си, като е обсъдил с ръководителите им как може да стане това възможно най-бързо.
"Писна ми да гледам бейзболни мачове отпреди 14 години, трябва да си върнем спорта. Ще проведем разговори за това с няколко спортни лидери - президентът на НФЛ, на НХЛ, на МЛБ, на професионалната голф асоциация, на МЛС, на американската тенис асоциация, на НАСКАР, на UFC и WWE", обобщи Тръмп, като определи шефовете на UFC и WWE (Дейна Уайт и Винс Макмеън) за "велики".


Именно те двамата не се съобразиха със ситуацията на извънредно положение и организираха бойните си галавечери. И докато "Разбиване" във Флорида се проведе по план, то в последния момент UFC 249 бе отменено с корпоративно нареждане от "Дисни" и ESPN.


На срещата със спортните ръководители ще се обсъжда вариант за рестарт без публика по стадионите и залите, възможностите всички спортисти да бъдат тествани и как да се организират международните полети на играчите. Все още обаче няма конкретна дата за подновяването на спорта в САЩ.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти