А-Род и Джей Ло искат да купят Ню Йорк Метс

А-Род и Джей Ло искат да купят Ню Йорк Метс

Бейзболната легенда Алекс Родригес и неговата годеница и суперзвезда на попмузиката Дженифър Лопес са ангажирали инвестиционния банков холдинг "Джей Пи Морган" да ги представлява в набирането на капитал за евентуална покупка на клуба от МЛБ Ню Йорк Метс. Новината беше съобщена от онлайн изданието на американското сп. "Варайъти" и потвърдена от редица спортни и бизнес източници.

В момента "гражданите" са собственост на бизнес група, ръководена от брокера Фред Уилпън, неговия зет Саул Кац и сина му Джеф Уилпън, който е и изпълнителен директор на клуба. На 4 декември 2019 г. от управата съобщиха, че преговарят с миноритарния собственик Стив Коен да закупи контролен пакет от 80% от акциите, оценявани тогава на общо $2,6 млрд.

На 6 февруари 2020 г. обаче страните обявиха, че сделката е пропаднала, а фирмата, представляваща фамилия Уилпън – адвокатската кантора "Алън и ко.", заяви, че се търсят нови кандидат-купувачи. Очаква се заради срива на борсите покрай пандемията от коронавирус да спадне рязко и цената на Ню Йорк Метс.

В своята професионална кариера, преминала основно в Ню Йорк Янкис (2004-2013, 2015-2016), 44-годишният Родригес спечели $448 млн. само от заплата. За общо 22 сезона във Висшата лига на САЩ и Канада (1994-2016) А-Род стана три пъти MVP (2003, 2005, 2007), игра 14 пъти в Мача на звездите и се оттегли с 696 хоумръна, които му отреждат четвърто място във вечната ранглиста.

През 2014 г. Родригес пропусна цялото първенство заради получено едногодишно наказание за нарушаване на антидопинговите правила на МЛБ.

Бъдещата му съпруга Дженифър Лопес пък има богата визитка не само на музикалната сцена, но и в кино индустрията. 50-годишната Джей Ло има над 30 роли в Холивуд, а личното й състояние се оценява на над $400 млн.

Още от Други спортове

Виж всички