108 диаманта, 32 сапфира и 30 рубина върху шампионския пръстен на Вашингтон

108 диаманта, 32 сапфира и 30 рубина върху шампионския пръстен на Вашингтон

Почти седем месеца след историческия си триумф в Световните серии на МЛБ Вашингтон Нешънълс показа за първи път дизайна на шампионските пръстени. Ограничени заради пандемията от коронарвирус, бейзболните шампиони на САЩ представиха бижуто чрез онлайн шоу, предавано във всички официални канали на тима.

Първоначално от клуба имаха идея всеки играч да получи своя пръстен по време на виртуалната церемония. В крайна сметка обаче самите бейзболисти отхвърлиха тази възможност и обявиха, че предпочитат това да се случи, когато всички отново се съберат заедно.

Шоуто беше планирано за 24 май заради важността на тази дата в миналогодишния шампионски поход на Вашингтон. Преди година на този ден столичани бяха с баланс 19-31, преди да спечелят 74 от следващите 112 мача в редовния сезон и да елиминират четири съперника в плейофите на път към първата титла в клубната история.

"Дами и господа, вашият шампионски пръстен на Вашингтон Нешънълс от Световните серии 2019", написаха от отбора в "Туитър" като анонс към публикувания видео клип, разкриващ уникалния дизайн на украшението.

Ето някои основни детайли по дизайна на пръстена, произведен от компанията "Джостенс":

- Стилизираната буква W от логото на тима е изградена от 30 рубина

, символизиращи 30-те точки, отбелязани от Вашингтон при четирите победи във финала срещу Хюстън Астрос, всичките като гост (5:4; 12:3; 7:2; 6:2);

- Синият кръг, опасващ клубната емблема, е изграден от 32 сапфира

, представляващи сбора от общия брой "уок-оф" победи (7), победи на нула (13), най-дълга поредица спечелени мачове (8) и брой преодолени кръгове в плейофите (4) през 2019 г.;

- В допълнение пръстенът е инкрустиран със 108 диаманта

– 105 за общия брой победи на отбора в редовния сезон и плейофите, един за титлата в Световните серии и още два в чест на двойната история на клуба като Монреал Експос (1969-2004) и Вашингтон Нешънълс (от 2005 г.).

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти