Седем българи излизат в третия ден на Европейското първенство по лека атлетика в Рим

Седем българи излизат в третия ден на Европейското първенство по лека атлетика в Рим

Седем български атлети ще участват в третия ден на Европейското първенство по в Рим. Утре първа от родните състезателки ще стартира националната рекордьорка в маратона Милица Мирчева. Тя ще бяга в женския полумаратон, който е насрочен за 10:30 часа българско време. На старт ще застанат 69 състезателки.

Българският маратон в италианската столица продължава с квалификациите в тройния скок при мъжете.

Началото е в 11:45 часа българско време, а там ще ни представят европейските медалисти при юношите Лъчезар Вълчев и Димитър Ташев. Вълчев е в квалификационна група “А” и ще скача 11-ти. Той има личен рекорд от 16.16 м, а през сезона 16.01 м. Квалификационната норма е 16.65 м.

Ташев е в група “Б” и е втори в стартовия списък. Сливналията има личен рекорд от 16.01 м, който е от този сезон. И двете групи ще стартират по 14 състезатели.

Четвъртият българин в сутрешната квалификационна сесия утре е Тихомир Иванов, който ще стартира в 12:35 часа българско време в скока на височина. Плевенчанинът е с шести стартов номер в група “Б”. Квалификационната норма е 2.28 м, а през сезона Иванов има 2.26 м. Личният му рекорд е 2.31 м.

Във вечерната сесия българското участие продължава с три финала. В 21:28 часа българско време започва финалът в скока на височина, където ще стартира Мирела Демирева. В 22:10 пък започва битката за разпределението на медалите в тройния скок при жените, където ще участват Александра Начева и Габриела Петрова.

Последвайте каналите ни в:

Още от Лека атлетика

Виж всички