ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Олег Велинов пред Sportal.bg за предстоящото Балканско първенство по снукър

Българска снукър федерация с удоволствие представя първото по рода си Балканско първенство по снукър, което ще се проведе в периода между 24 и 26 ноември в софийската Национална снукър академия.

Турнирът е първи по рода си и се осъществява под егидата на Столична община. За откриването са поканени министърът на младежта и спорта Димитър Илиев, новоизбраният кмет на София Васил Терзиев и на други спортни деятели и обществени фигури.

24 Рони О'Съливан и Джими Уайт откриват национална снукър академия

Официалното откриване е в 10 часа сутринта в събота (25.11) в Национална снукър академия, намираща се на стадион “Васил Левски”. Гарантираният награден фонд на турнира е 3 000 евро. Надпреварата съвпада с честването на една година от създаването на Национална снукър академия с участието на легендите Рони О'Съливан и Джими Уайт.

50-има участници от почти всички балкански държави ще премерят силите си в стремеж за определяне на най-добрия майстор на щеката в Източна Европа. Те са разпределени в 12 групи, а осемте най-добри от тях ще се класират директно на осминафиналите. Останалите 16-има с най-добри показатели ще играят един срещу друг за излъчване на другите осминафиналисти.

24 Рони О'Съливан и Джими Уайт откриват национална снукър академия

“Много емоционален момент за всички ни, защото събираме най-талантливите играчи от Източна Европа. Иска ми се първият шампион на това първенство да бъде българин. Първото издание на Балканската купа ще ни покаже дали можем да бъдем обединени и в бъдеще да влияем на политиката на световния снукър. Балканите не трябва да бъдат подценявани, ние имаме много успешни спортисти и сме силни индивидуалности.

Благодаря на всички в Национална снукър академия, защото те изнесоха на плещите си организацията на Балканското първенство. Благодаря и на Столична община, под чиято егида ще се осъществи турнирът”, сподели председателят на Българска снукър федерация Олег Велинов по повод турнира пред Sportal.bg.

Балканското първенство по снукър е част от календара на Българска снукър федерация за сезон 2023/24, в който чрез наградни фондове ще се раздадат над 60 хиляди лева.

Последвайте каналите ни в:

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти