Гледай на живо

Празненствата във Велико Търново за 100-годишнината на Етър започват с демонстративен женски мач срещу полския Медик

Велиан Димитров с драматична загуба от Георги Георгиев в WINBET снукър лига

Един от фаворитите за титлата Велиан Димитров загуби с 2:3 по изключително драматичен начин от един от най-успешните български играчи по билярд Георги Георгиев в WINBET снукър лига.

Sportal TV и Sportal.bg за пета поредна седмица излъчват на живо всяка сряда турнира с участието на най-добрите български майстори на щеката.

Дуелът между Димитров и Георгиев продължи около 3 часа и половина, което съответно действаше като тест за психологическата и физическа издръжливост на двамата. Георги поведе с 2:0, но след това Велиан повиши нивото си и решителният фрейм беше непредсказуем. Все пак, победата отиде при Георгиев, който след това се пошегува в студиото на Sportal TV, че в билярда топките влизат по-лесно.

Велиан имаше първи шанс да запише значителна точкова серия, но спря на 30, като впоследствие видя как съперникът му осъществи обрат в точковото съотношение. Георги поведе с 56-34, преди двамата да подхванат тактически дуел по последната червена. Димитров съкрати част от изоставането си, но последва продължителна сейфти игра по последната синя. Там вече пловдивчанинът направи грешка и я остави налична за съперника, който се възползва и спечели фрейма - 0:1 за Георгиев.

Георги във втория фрейм бе човекът с първи шанс за голям брейк, но трябваше да си седне с 36 точки на сметката. Велиан обаче направи голяма грешка и върна противника за “поправителна” сесия. Джобът “изплю” червена обаче и Димитров този път получи повече време за изграждане на актив. С брейк от 26 той почти изравни резултата към момента - 35-36, а при две оставащи червени изглеждаше сякаш е поел контрола върху фрейма. Неочакван пропуск по последната синя обаче даде шанс на Георги да се върне и да реализира необходимите две топки за 0:2.

В третия фрейм Калкулатора направи четири фала при опит за излизане от коварен снукър в боулк-зоната и това позволи на Димитров да дръпне в резултата. Поредната непредизвикана грешка от пловдивчанина обаче направи така съперникът му да се върне на масата и да подхване точкова серия. Както и предишните партии, така и сегашната завърши с “престрелка” по последните цветове след продължителни стратегически изпълнения. Този път обаче Велиан се справи с напрежението и вкара жълта, зелена, кафява, синя и розова, които му бяха необходими за взимане на фрейма - 1:2.

Велиан доведе мача до решителен пети фрейм, правейки по-сериозен брейк от 45 точки, с който доведе двубоя до 2:2. Пловдивчанинът повиши нивото си под напрежение и също така изчисти непредизвиканите грешки, за да си заслужи изравняване на резултата.

Георги направи качествена серия от 31 точки, която обаче завърши с опит за вторичен разбиващ удар и нереализиране на черната в процеса. При една червена на масата Георгиев водеше с 58-33 и владееше инициативата, като дори се облагодетелства от фал на съперника и фрийбол. Георги обаче пропусна мачбола си по синята, но все пак още водеше с 31 точки. Велиан се възползва, но трябваше да осъществи пълно разчистване за спечелване на фрейма. Той пропусна розовата и я остави за Георгиев, който я реализира и си подсигури победата - 2:3.

Последвайте каналите ни в:

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти