Гледай на живо

Празненствата във Велико Търново за 100-годишнината на Етър започват с демонстративен женски мач срещу полския Медик

Виктор Илиев с поредна чиста победа в WINBET снукър лига

Виктор Илиев с поредна чиста победа в WINBET снукър лига

Виктор Илиев постигна победа победа с 3:0 в WINBET снукър лига над Димитър Ангелов, с което уверено продължава напред към елиминационната фаза.

WINBET снукър лига е революционен за джентълменския спорт в България турнир, всяка седмица от който (в сряда до края на годината) се излъчват два оспорвани мача в ефира на Sportal TV и онлайн на Sportal.bg.

Виктор спечели първия фрейм след бърза игра и размяна на епизодични отбелязвания на червените, като партията приключи с разиграване по цветовете. В него Илиев именно успя да постави два пъти съперника си в трудни позиции и да се облагодетелства от фалове. Оттам треньорът в Национална снукър академия не изпусна инициативата и реализира кафявата и синята, за да поведе с 1:0.

Във втория фрейм тенденцията се спази, като Виктор отказваше да играе сейфти и опитваше да вкара от всяка позиция. Две червени бяха залепени до жълтата и до борда и това затрудняваше играчите, но в крайна сметка повече хладнокръвие демонстрира Илиев. С три по-отчетливи визити той се справи с предизвикателството да дръпне в резултата на 2:0.

Ангелов натрупа по-сериозен точков актив в началото на третия фрейм, като двамата имаха проблем да разпръснат групата червени и да си гарантират опции за комбинация. Димитър поведе с 38-15 и имаше вече добре разпределена маса пред себе си, но направи непредизвикана грешка по кафявата. Илиев се върна на зеленото сукно и се възползва от по-благоприятно разположените топки, за да осъществи обрат. Той имаше възможност да направи халф-сенчъри брейк, но спря на 40. Съперникът му се нуждаеше от два снукъра при наличие на три цвята на масата. Ангелов обаче пропусна и Илиев вкара синята за крайното 3:0.

В 19:00 часа всяка сряда очаквайте кратка студийна програма от Национална снукър академия с интервюта с играчите и представители на Българска снукър федерация. Водещ е Даниел Любомиров, а коментатори на двубоите са Явор Неделчев и Станислав Милев. Продуцирането на телевизионното излъчване на WINBET снукър лига се осъществява от Circle Media в партньорство със Sportal Media Group.

Последвайте каналите ни в:

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти