Братислав Кръстев надви Симеон Райков с две "кражби" в WINBET снукър лига

Братислав Кръстев победи Симеон Райков с 3:1 в може би най-интересния мач от WINBET снукър лига, излъчван в ефира на Sportal TV и онлайн на Sportal.bg вече четвърта поредна седмица.

Кръстев взе два фрейма с “кражби”, особено четвъртия, когато бившият футболист на Левски, Локомотив (Пловдив) и Черно море реализира най-високия брейк в мача от 64 точки.

Вече и двамата майстори на щеката имат по две победи в WINBET снукър лига, а за Райков това е първо поражение.

Братислав спечели първия фрейм и поведе с 1:0 след две по-стойностни визити с реализирани над 20 точки за всяка. Двамата се понравиха на зрителите с някои атрактивни изпълнения към края на фрейма - опити за дабъли - с които сякаш се отърсиха от леко нервното начало.

С брейк от 16 точки Кръстев поведе с 24-14 във втората партия, но следващите няколко минути принадлежаха на Райков и той осъществи обрат до 30-29 при фал на съперника и оставаща една червена на масата. 

Брандо я вкара, а после се облагодетелства от реализиран кюбол от бившия футболист, но това му помогна само да намали на 34-39. Кръстев в крайна сметка осъществи изключително драматичен обрат, защото с поредни вкарвания на синя, розова и черна успя да "открадне" фрейма и да поведе с 2:0.

Райков пое инициативата от началото на третата партия и направи солиден брейк от 34, преди за кратко да трябва да седне на стола си, защото нямаше късмет при позиционирането. При четири оставащи червени неговият аванс в резултата беше 50-17. Брандо обаче отново подхвана забележителен обрат и се доближи значително в точковото съотношение, а и започна да разчиства цветовете. Той обаче направи пропуск по синята, но все пак стопи изоставането си до 46-51. Впоследствие треньорът реализира 5-точковата топка и изравни, но Райков вкара розовата и черната (по страхотен начин от дистанция), за да направи резултата във фреймовете 2:1.

Бившият футболист на Левски, Локомотив (Пловдив) и Черно море продължи възходящата линия с прекрасен старт на следващия фрейм и най-големия брейк в мача от 64 точки. При 72-46 в негова полза на масата беше останала само една червена, по която двамата подхванаха оспорван дуел. Брандо по невероятен начин вкара не само нея, но и разчисти необходимите цветове, за да осъществи още по-впечатляваща “кражба” от предишния фрейм - 3:1.

Последвайте каналите ни в:

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти