Сагата със следващия мач на България се заплита, КАС с нареждане към БФС, УЕФА и Унгария

Макар днес УЕФА да премести евроквалификацията България - Унгария от стадион “Васил Левски” на “Христо Ботев” и взе решение тя да се играе пред празни трибуни, съществува немалка вероятност двубоят отново да бъде върнат в София и да се проведе пред фенове, научи Sportal.bg.

Обрат! България посреща Унгария на "Колежа" без публика, вижте причината
Обрат! България посреща Унгария на "Колежа" без публика, вижте причината

Нашата медия разбра, че преди минути Спортният арбитражен съд в Лозана, на този етап, е склонен да разгледа жалбата на специалиста по спортно право Георги Градев, който настоява КАС да отмени решенията на УЕФА.

Поради тази причина съдът в Лозана е дал срок на трите засегнати страни - УЕФА, БФС и Унгария, да изпратят своите становища по случая до 16:00 часа на 9 ноември. Т.е. те имат на разположение около 48 часа.

Градев пробва да върне публиката за България - Унгария, даде УЕФА на КАС
Градев пробва да върне публиката за България - Унгария, даде УЕФА на КАС

Предвид скоростта, с която се развива сагата, не е изключено КАС да излезе със скоропостижно решение в началото на следващата седмица. Какво ще е то - много зависи от позицията на унгарците. Те вече се обявиха против мач пред празни трибуни, тъй като около 2500 техни сънародници са закупили билети, а част от тях имат и резервации в софийски хотели.

Припомняме, че УЕФА премести сблъсъка от София в Пловдив и нареди той да се играе пред празни трибуни след уведомление от БФС, че се готвят протести и безредици по трибуните.

Евроквалификацията България - Унгария трябва да се изиграе на 16 ноември.

Следвай ни:

Още от Национални отбори

Виж всички