Селекционерът на Унгария за затварянето на мача: Това не трябва да се случва

Селекционерът на Унгария Марко Роси говори пред Sportal.hu за предстоящия мач с България от европейските квалификации. Специалистът е много разочарован, че срещата ще бъде без публика, след препоръката на УЕФА от съображения за сигурност. Освен това наставникът заяви, че очаква доста труден мач и назначението на Илиан Илиев начело на "лъвовете" ще даде импулс.

Унгарските фенове бесни от решението на БФС, излязоха с гневна позиция
Унгарските фенове бесни от решението на БФС, излязоха с гневна позиция

"Ако вземем точка срещу България, ще бъдем на Европейско първенство, но това не означава, че ще играем за равенство, а ще се стремим да вземем и трите точки. Нашите фенове означават много за нас. Връзката помежду ни е по-силна от тази на повечето от другите държави и съм много тъжен от промените. Промяната на стадиона не е чак такъв проблем, случвало се е и друг път, но ужасно съжалявам, че няма да има фенове. Разбрах, че Българската федерация е получила заплахи и полицията е казала, че не могат да гарантират сигурността. Това е разочароващо, няма как да отрека, че съм разочарован от Българската федерация и УЕФА за това решение, че се поддадоха на изнудване. Не трябва да се случва в нито един спорт", каза Роси.

Обрат! България посреща Унгария на "Колежа" без публика, вижте причината
Обрат! България посреща Унгария на "Колежа" без публика, вижте причината

"Мачове като този срещу България са всичко друго, но не и леки. Срещата ни в Литва показва, че в днешно време няма нищо лесно във футбола. Освен това България има нов селекционер в лицето на Илиан Илиев, а всички знаем, че нов треньор винаги дава импулс на отбора. Разучихме добре работата на Илиев, той се справя много добре начело на Черно море. Отборът му играе добър футбол и мисля, че ще се опита да приложи това и в националния отбор. Определено ни чака мотивиран съперник, но такива сме и ние. Всъщност ние трябва да искаме успеха повече от всеки друг", допълни селекционерът.

Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!
Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!
Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички