СДВР за мача с "маджарите": Промените са в компетентността на БФС, унгарската федерация и УЕФА

Във връзка с постъпили множество запитвания, от Столичната дирекция на Вътрешните работи уточняват в официално съобщение каква е била фактическата обстановка около преместването на мача от Европейските квалификации между България и Унгария от София за Пловдив. Срещата трябва да се проведе на 16 ноември. 

Обрат! България посреща Унгария на "Колежа" без публика, вижте причината
Обрат! България посреща Унгария на "Колежа" без публика, вижте причината

"На 24.10.2023 г. в сградата на Български футболен съюз е проведена работна среща с представители на СДВР и ГДНП, инициирана от БФС. От страна на домакина на срещата са били изказани опасения, за провеждане на протестни мероприятия на 16.11.2023 г., по време на футболната среща между на отборите България и Унгария, с участие на футболни фенове на различни футболни клубове. По време на среща представители на БФС са пожелали да бъде проверена достоверността на информацията, за което да бъдат уведомени". 

В Унгария шашнати: Решаващият мач с България на нов стадион и без публика
В Унгария шашнати: Решаващият мач с България на нов стадион и без публика

"В края месец октомври от СДВР е изпратен отговор до БФС, че от публично достъпните електронни медии е придобита информация за организиране на няколко протестни мероприятия по време на въпросната футболна среща, като е възможно и нарушение на обществения ред преди, по време и след приключването. Промените и последващата кореспонденция са единствено в компетентността на футболните централи на България, Унгария и УЕФА за окончателно решение", се казва в становището на СДВР.

Следвай ни:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички