Ботас не очаква по-лесни изпреварвания в Испания

Ботас не очаква по-лесни изпреварвания в Испания

Организаторите на Гран При на Испания най-накрая послушаха пилотите във Формула 1 и направиха нужните промени по зоните за сигурност в третия сектор на пистата „Каталуния“, които да позволят използването на оригиналните последни два завоя.

Така обиколката ще завършва с два много бързи десни завоя, а не както бе в последните 16 години – с един много спънат шикан, който разбиваше целия ритъм на каране и не бе никак харесване от феновете и пилотите. Самите състезатели отдавна говореха, че премахването на шикане, ще създаде повече възможности за изпреварване в края на старт-финалната права.

Пилотът на Алфа Ромео Валтери Ботас обаче не е съвсем сигурен, че това връщане към оригиналната конфигурация на трасето ще се отрази позитивно на изпреварванията в хода на утрешното състезание.

Верстапен е бил изненадан от възможността колите да се следват в последния завой
Верстапен е бил изненадан от възможността колите да се следват в последния завой

„Ще бъде трудно да се следваме в последния завой, той е по-бърз, но не мисля, че ще има подобрения в изпреварванията. Малко е неравно, колата се движи и като цяло завоят е по-предизвикателен, но е доста забавен. Той е много бърз, така че определено предизвикателството е по-голямо, но освен това гумите ще страдат много в тези завои“, обясни Ботас.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти