Верстапен е бил изненадан от възможността колите да се следват в последния завой

Верстапен е бил изненадан от възможността колите да се следват в последния завой

След края на петъчните тренировки за Гран При на Испания световният шампион Макс Верстапен заяви, че е останал приятно изненадан от това колко лесно е следването в последния завой на пистата „Каталуния“.

Както е известно този уикенд не се използва шиканът в последния сектор, което пък направи заключителната фаза на обиколката много по-бърза. Надеждите са, че това ще улесни изпреварванията в хода на неделното състезание, тъй като реално ефектът на въздушното изтегляне ще бъде по-голям, тъй като пилотите ще излизат на старт-финалната права с по-висока скорост.

Ето как пилотите коментираха премахването на шикана на "Каталуния"
Ето как пилотите коментираха премахването на шикана на "Каталуния"

По-големият ефект на въздушното изтегляне обаче означава, че и мръсният въздух зад даден пилот ще бъде повече, което пък ще затруднява преследвачите. Но по думите на Верстапен следването в последния завой по време на вчерашните тренировки е било по-лесно от очакваното.

„Пистата беше много по-забавна за каране. Като цяло колите от Формула 1 се чувстват по-добре с висока скорост, така че за мен последните два завоя сега са по-добре. Опитах се да следвам няколко коли в тях и усещането всъщност беше добро. Аз съм приятно изненадан и съм обнадежден за изпреварванията“, заяви Верстапен пред медиите вчера.

Снимки: Imago

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти