БФВ прие рекорден проектобюджет за 2023-а за над 10 млн. лв.

На днешното над 6-часово заседание Общо събрание на Българска федерация Волейбол (БФВ) се прие рекорден проектобюджет за 2023-а година в рамките на над 10 млн. лв. Близо половината ще дойдат като финансиране от ММС, а около една четвърт е само таксата за домакинството на Европейското първенство за мъже през есента.

Любо Ганев: Надявам се да изпълним проектобюджета на БФВ, напълно реалистичен е
Любо Ганев: Надявам се да изпълним проектобюджета на БФВ, напълно реалистичен е

"Проектобюджетът, който БФВ прие е в размер на 10 403 456 лв. Като за финансиране от Министерството на младежта и спорта за дейност и домакинства са предвидени 4 708 456 лв., приходи от стопанска дейност 3,3 млн. лв., приходи от регламентираната дейност 2,35 млн. лв. и разбира се беше предвидена и компенсация по постановление на министерството за електроенергия около 40 хиляди лева. Това е проектобюджетът. Надявам се да го изпълним, напълно реалистичен е. В този бюджет е и таксата, която трябваше да заплатим за Европейското първенство, която е 1,2 млн. евро, което е близо 2,4 млн. лв.", обясни президентът на БФВ Любо Ганев на пресконференцията след Общото събрание.

Общото събрание на БФ Волейбол избра нов Управителен съвет
Общото събрание на БФ Волейбол избра нов Управителен съвет

"Мога да кажа, че с този проектобюджет подсигуряваме абсолютно всичко, което треньорските щабове на националните отбори имаха като изисквания. Ще съумеем да подсигурим абсолютно всичко като условия за подготовка, времетраене, екипировка, контролни срещи, пътувания, лагери и т.н.", каза още Ганев.

Александър Иванов:  Всички сме тук, за да направим нещо добро
Александър Иванов: Всички сме тук, за да направим нещо добро

Още от Волейбол

Виж всички