Общото събрание на БФ Волейбол избра нов Управителен съвет

Общото събрание на Българска федерация по волейбол регистрира кворум. Регистрираха се представители на 94 от общо 120 клуба в България.

Форумът се проведе в зала “Витоша” до столичния хотел „Витоша“.

След края на заседанието президентът на БФВ Любо Ганев обяви новите 17 членове на Управителния съвет.

Мандатът му е за една година, когато изтича този на настоящия председател на УС Любомир Ганев. 

Новият УС е редуциран до 17 човека, като нови са двама от членовете спрямо изминалия състав: Александър Иванов - президент на ВК Хебър, и Александър Маджуров - президент на ВК Дея спорт.

"Свърши редовното общо събрание, на което бяха взети много важни решения като промяна на Устав и избор на нови членове на Управителния съвет. Всички знаете, че предложенията за Устава бяха да бъде намален членовете на УС от 25 човека сега на 17. Така че, след като беше приет Устава, минахме към избора на нови 16 нови члена на УС, които да се допълнят заедно с Председателят. Мисля, че това е най-важната тема, която ви интересува", започна Любо Ганев пресконференцията след края на Общото събрание.

По принцип идеята беше в края на мандата ни в края на 2024-а, тогава да направим промените в Устава, да намалим броя на членовете на УС и всички тези изменения в Устава да ги вкараме тогава. Но на едно от заседанията на УС може би преди 5-6 месеца, след като г-н Сеферинов даваше навсякъде интервюта и каза точно пред УС, че броят на членовете трябва да бъде намален, това негово изказване мотивира всички нас. За да не стане нещо, което не се случва, беше взето решение да се вслушахме в него. Направихме предложение за промените в Устава. Създаде се специална работна група, която работи повече от три месеца. На 13 септември тя докладва предложението за новия устав на УС, който го прие и го предложи за гласуване на Общото събрание. На него гласувахме оставките на всички 24 членове на УС. Всичко беше напълно прозрачно. Имаше 28 кандидата, които заявиха кандидатурите си с мотивационни писма. В последните две седмици дадохме възможност всеки да напише сам интервю, зададено с еднакви въпроси и публикувано в официалния сайт на БФВ. Някои отказаха, но това е тяхно право. Целите пред УС са приети отдавна и работата продължава до края на 2024 година. Тогава изтича мандатът на всички членове на УС заедно с председателя", коментира още Ганев.

Управителен съвет на БФ Волейбол избран на 24 март 2023 година:

Любомир Ганев - председател

Ивайло Константинов

Сашо Йовков

Александър Иванов

Александър Маджуров

Борислав Кьосев

Давид Давидов

Илия Динков

Велислав Йонев

Николай Иванов

Евгени Иванов

Огнян Томов

Станислав Николов

Живко Желев,

Красимир Илиев

Петър Кънев

Александър Попов

Снимки: Startphoto

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти