Любо Ганев: Надявам се да изпълним проектобюджета на БФВ, напълно реалистичен е

След като Общото събрание на БФВ започна с леко закъснение и последва церемония по връчване на специални възпоменателни плакети и книги за клубовете, в ранния следобед се стигна и до финалната му точка - избора на новия управителен съвет.

Мандатът му е за една година, когато изтича този на настоящия председател на УС Любомир Ганев.

Новият УС е редуциран до 17 човека, като нови са двама от членовете спрямо изминалия състав: Александър Иванов - президент на ВК Хебър, и Александър Маджуров - президент на ВК Дея спорт.

“Свърши редовното общо събрание, на което бяха взети много важни решения като промяна на Устав и избор на нови членове на Управителния съвет. Всички знаете, че предложенията за Устава бяха да бъде намален членовете на УС от 25 човека сега на 17. Така че, след като беше приет Устава, минахме към избора на нови 16 нови члена на УС, които да се допълнят заедно с Председателят. Мисля, че това е най-важната тема, която ви интересува”, заяви президентът на БФВ Любо Ганев. 

Общото събрание на БФ Волейбол избра нов Управителен съвет
Общото събрание на БФ Волейбол избра нов Управителен съвет

"Проектобюджетът, който БФВ прие е в размер на 10 403 456 лв. Като за финансиране от Министерството на младежта и спорта за дейност и домакинства са предвидени 4 708 456 лв., приходи от стопанска дейност 3,3 млн. лв., приходи от регламентираната дейност 2,35 млн. лв. и разбира се беше предвидена и компенсация по постановление на министерството за електроенергия около 40 хиляди лева. Това е проектобюджетът. Надявам се да го изпълним, напълно реалистичен е. В този бюджет е и таксата, която трябваше да заплатим за Европейското първенство, която е 1,2 млн. евро, което е близо 2,4 млн. лв."

"Мога да кажа, че с този проектобюджет подсигуряваме абсолютно всичко, което треньорските щабове на националните отбори имаха като изисквания. Ще съумеем да подсигурим абсолютно всичко като условия за подготовка, времетраене, екипировка, контролни срещи, пътувания, лагери и т.н.", каза още Ганев

Снимки: Startphoto

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти