Тити Папазов: С тази игра доказахме, че трябва да бъдем подкрепени от феновете

Президентът на баскетболния отбор на Левски Константин Папазов изрази задоволство от факта, че неговият отбор се класира за финала за Купата на България след победа в полуфиналите със 77:73 над Черноморец.

“Играем от мач на мач по-добре. Смятам, че с игровото си поведение тези момчета заслужават всички хора, които обичат Левски, трябва да дойдат да ни подкрепят. ЦСКА в момента играе най-добрия баскетбол без дискусия. Ние играем много освободено. Имахме уникалния шанс да съберем Асен Великов и Златин Георгиев заедно - хора, които много обичат Левски. Най-старите в отбора са изключително добронамерени и позитивни към децата. Не сме направили някакво геройство, ние имаме осми или девети бюджет в Лигата. Направи се една много добра сплав между млади и стари играчи. Виждате Момчил с какъв хъс игра, а е само на 17 години. Моля само едно - за два дни доказахме, че те трябва даа бъдат подкрепи. До този момент не сме имали подкрепата, защото не бяхме натрупали необходимото доверие. Започнахме с три загуби и предстоеше гостуване в Бургас.

Левски сломи "акулите" и достигна до шести пореден финал за Купата на България
Левски сломи "акулите" и достигна до шести пореден финал за Купата на България

Само знам, че това е шести пореден финал. За да не бъда фалшив, ще кажа, че предпочитам да играем ЦСКА. Само лудостта на Чакмаков и моята могат да докарат толкова хора в залата. Ако “синя” България дойде тук, за да награди тези момчета, мисля, че можем да победим когото и да е.

29 Купа на България: Черноморец - Левски

Ако е Ботевград на финала, сигурно ще дойдат 2000 души.

Приемаме много тежко и много отговорно това, че Левски беше дисквалифициран от Балканската лига”, каза Папазов след полуфинала срещу Черноморец.

Цялото интервю може да намерите във видеото.

Снимки: Владимир Иванов

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти