Васил Стоянов: Играхме безобразно, но това не означава, че трябва да бутат Левски до финала

Президентът на Черноморец Васил Стоянов беше бесен след отпадането на неговия отбор от Левски в турнира за Купата на България по баскетбол. “Акулите” бяха отстранени от “сините” след 73:77, а Стоянов изрази остро недоволството си от съдийството в днешния мач.

“Не знам къде са били съдиите. Трима от основните ни играчи бяха извадени за пет фала. Съгласен съм, че Левски трябва да играе на финал, но съдиите играят официална роля. Това, че ние играем слабо, не означава, че трябва да ги бутат до финала. Говорете и с треньора - съдиите или не са гледали никога баскетбол, или го правят тенденциозно. Несъществуващи фалове. Вече мога да ви кажа кой ще спечели и това няма да е Левски.

Много неща искам да кажа, но ние днес играхме безобразно. Съдийството не е отсега, това е проблем отдавна. Ясно е, че имаме 10-15 съдии, които могат да свирят, останалите ги няма. Няма как да имаме баскетбол. Ако е решено на финал на играят Левски и ЦСКА, по-добре да си бяхме направили тренировка, отколкото това днес. За наши мачове са наказвали съдии за по три мача, но това не се обявява, за да не им се уронва престижът. Ако изляза аз да свиря с Тити или с Чакмаков, ще свирим по-добре, защото имаме достойнство. Тези хора се правят на кьорави, те са очевадни. Спонсорът на отбора също иска да направи протест, но няма срещу кого. Отговаря ни се, че няма други. Съгласяват се с мен, но нито може да преиграем мача, нито нищо. Не знам защо днес това беше нарядът - трагично е положението, няма как да стане по-добре.

Левски сломи "акулите" и достигна до шести пореден финал за Купата на България
Левски сломи "акулите" и достигна до шести пореден финал за Купата на България

Сега ще стане страшен финал. Сега ще гледам тези отбори, защото който победи, той ще спечели финала. Грозна работа. Аз ако съм родител, няма да доведа детето си да гледа това. Ние играхме слабо, но съдиите бяха по-слаби от нас. Не, всъщност бяха силни, но в обратната посока. Чули ли сте досега за наказан за съдии на нашите мачове”, каза президентът на Черноморец след загубата от Левски.

Цялото интервю с него може да намерите във видеото.

Снимки: Владимир Иванов

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти