Бастианини е "пале, което се превръща в звяр на пистата"

Собственичката на отбора на Грезини Дукати в MotoGP Надя Падовани сравни вече бившия пилот на тима Енеа Бастианини с „пале, което се превръща в звяр на пистата“.

„Енеа е страхотен човек. Виждате, той изглежда като малко пале, но щом седне на мотора става звяр. Той ни научи, че ако имаш желение, при това голямо, можеш да постигнеш всичко. Много малко хора се разждат като него“, заяви вдовицата на основателя на тима на Грезини – Фаусто Грезини.

През 2022 година Бастианини завърши сезона в MotoGP на трета позиция в генералното класиране с цели 4 победи (Катар, Америка, Франция и Арагон). Повече успехи от него имаше само световният шампион Франческо Баная, който завърши годината със 7 триумфа.

Това силно представяне от страна на Бастианини с едногодишното Дукати на Грезини му заслужи и промоцията в заводския екип на Дукати за 2023 година. Там той ще си партнира именно с Баная, с когото имаше няколко впечатляващи дуела в хода на сезон 2022.

Бастианини за отношенията с Баная: На пистата всеки ще бъде сам за себе си
Бастианини за отношенията с Баная: На пистата всеки ще бъде сам за себе си

Мястото на Бастианини в Грезини пък ще бъде заето от Алекс Маркес, който избра да се отдели от своя брат Марк и да напусне лагера на Хонда, в който прекара първите три години от своята кариера в MotoGP. Съотборник на Маркес ще бъде италианецът Фабио Ди Джанантонио, за когото това ще бъде втори сезон в кралския клас, като и в дебютната си кампания той кара за Грезини. 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти