Гледай на живо

"Efbet Лига Live": Как ще се развият битките за титлата и третото място - коментарът за трите ключови двубоя на Ангел Станков, Михаил Александров и Нико Петров

Бастианини за отношенията с Баная: На пистата всеки ще бъде сам за себе си

Бастианини за отношенията с Баная: На пистата всеки ще бъде сам за себе си

През 2023 година Енеа Бастианини ще бъде съотборник със световния шампион в MotoGP Франческо Баная в заводския отбор на Дукати. Бастианини си заслужи промоцията до основния тим на италианците след силното си представяне с Грезини през изминалия сезон 2022, в който той спечели четири победи и завърши трети в крайното класиране.

По време на празненствата на Дукати за края на сезона в Болоня миналата седмица Бастианини, който вече не един и два пъти имаше успорвание дуели с Баная на пистата, призна, че двамата ще трябва да работят заедно, за да движат Дукати напред. Той обаче също така отсече, че когато са на пистата всеки ще бъде сам за себе си.

„Аз съм тук, за да се опитам да спечеля. Аз бях избран за официалния отбор, така че със сигурност ще имам шанс. Има много пилоти като нас – Пеко ще се опита да защити титлата си, но има и други пилоти, които ще са силни. Днес в MotoGP не е никак лесно.

„Ние вече имахме няколко хубави битки на пистата и това трябва да продължи. Освен това ще трябва да работим заедно по развитието на мотора. На пистата обаче всеки ще бъде сам за себе си, както и трябва да е“, каза Бастианини.

Италианецът вече направи своя дебют като заводски пилот на Дукати. Това се случи по време на еднодневния тест на пистата „Рикардо Тормо“, който се проведе във вторника след края на сезон 2022.

14 MotoGP с първи предсезонен тест за 2023 година

„Мисля, че се адаптирах бързо, но това беше само един тестов ден и е трудно да се направят крайни заключения. Отборът работи много добре. Няма да има промени в моята електроника. Само шефът на моя екип беше сменен и ще трябва да създадем нова връзка с него“, заяви Звяра относно първия си тест като заводски пилот на Дукати.

Снимки: Gettyimages | Снимки: MotoGP

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти