Слави Мутафов: Нормативът за Европейското е по силите ми

Слави Мутафов: Нормативът за Европейското е по силите ми

Слави Мутафов защити националната си титла на 60 метра при мъжете, след като в събота постигна личен рекорд от 6.69 секунди и остана само на 6 стотни от норматива за Европейското първенство под покрив в Истанбул в началото на март месец. Възпитаникът на Валя Демирева, който лятото стана шампион и на 100 метра, вярва, че е готов за още по-добри резултати още тази зима.

"За националния шампионат определено бях готов за по-добър резултат и съм готов, но трябваше да играя на сигурно, тъй като имах да защитавам титлата си от миналата година. Не можех да си позволя бърз старт. Но сега предстоят още състезания и тепърва ще развивам бягането си. Смятам, че нормативът за Европейското от 6.63 секунди е напълно по моите сили, но дори и да не успея да го покрия, ще гоня участие на този форум по ранкинг. За тази цел ми трябват стартове и турнири - има планувани участия в Австрия, на Балканиадата в Истанбул и след това в Белград", сподели спринтьорът пред Sportal.bg.

6.69 сек за Слави Мутафов за титлата на България на 60 м, Никол Андонова отново №1 при жените
6.69 сек за Слави Мутафов за титлата на България на 60 м, Никол Андонова отново №1 при жените

Мутафов е обнадежден за представянето си през тази зима, тъй като в момента е напълно здрав и има екип, който се грижи за неготово възстановяване: "Този сезон, както и в предишните, тренираме много здраво, но сега има надграждане", добави той.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти