Йордан Гюров: Определено съм готов за още по-добър резултат на 400 м

Йордан Гюров: Определено съм готов за още по-добър резултат на 400 м

Йордан Гюров спечели в събота поредната си национална титла на България в леката атлетика, след като се наложи във финала на 400 метра на шампионата за мъже и жени в столичната зала “Асикс Арена” с лично постижение от 47.92 секунди. Така за първи път от 2003 г. насам българин слезе под 48 секунди на 400 м в зала. За последно това стори носителят на европейска титла под покрив на 400 м Илия Дживондов, който се готвеше именно при треньора на Гюров Христо Стоянов.

"Определено съм готов за още по-добър резултат на 400 метра. Все пак в нашата зала е трудно да се бяга, надявам се на следващите състезания да сваля още от резултата си. Не беше много леко това бягане, но хубавото е, че треньорът има забележки, така че имаме много върху какво да работим. Това е добра новина. Надявам се в бъдеще да достигна 47 секунди, дори и под тази граница, което вече ще е един резултат на европейско ниво. Амбициран съм да работя за по-добри резултати", сподели 24-годишният Гюров пред Sportal.bg.

Йордан Гюров слезе под 48 секунди за златото на 400 м, Дева-Мария Драгиева триумфира при жените
Йордан Гюров слезе под 48 секунди за златото на 400 м, Дева-Мария Драгиева триумфира при жените

"Може би една от причините да нямаме слизане под 48 секунди на 400 метра в зала в България толкова години е, защото дисциплината е една от най-тежките. За последно именно състезател на моя треньор е бягал под 48 секунди в зала у нас", добави атлетът от Пазарджик, който в “Асикс Арена” през уикенда спечели още бронз на 200 м и злато с щафетата на Академик-София на 4 по 400 м.

По план Гюров трябва да стартира извън класирането на националния шампионат за момичета и момчета под 16 години този уикенд, а ще търсят и други възможности за стартове до края на сезона.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти