Ирен Саръбоюкова защити националната си титла в скока на височина при жените

Ирен Саръбоюкова (Хеброс-Харманли) защити националната си титла в скока на височина при жените в зала. 16-годишната възпитаничка на Димитър Карамфилов, която миналата година спечели бронз на Европейския младежки олимпийски фестивал в Банска Бистрица, си осигури златния медал на националния шампионат за мъже и жени в столичната зала “Асикс Арена” още с първия си опит в състезанието на 170 см. След това тя преодоля от първи опит 174 и 178 см. Саръбоюкова опита и 186 см, което щеше да е неин личен рекорд, но не успя да се справи с тази височина. Във втория си опит на тази височина тя беше много близо до преодоляването, но летвата падна в последния момент и опитът беше неуспешен. 

Сребърния медал в скока на височина при жените спечели шампионката от вчера в петобоя Вивиан Кръстева (Рилски атлет-Самоков) със 160 см, а бронза поделиха Виктория Миланова (АК Плевен 2014) и Стела Гешева (Хеброс-Харманли) с по 155 см. 

Това беше трети златен медал за Ирен Саръбоюкова от националните шампионати по лека атлетика в зала за 2023 г., след като по-рано през сезона тя спечели титлите при девойките под 18 и под 20 години. ле

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти