Евгени Енев не успя да повтори личния си рекорд, но отново е шампион в овчарския скок

Евгени Енев (Академик-София) не успя да повтори личния си рекорд от 5.32 метра в овчарския скок в зала, който постигна на миналогодишния национален шампионат по лека атлетика за мъже и жени под покрив, но защити златния си медал. В зала “Асикс Арена” в столицата Енев спечели титлата с 5.10 метра. След това направи три фала на 5.20 м и приключи състезанието.

Шампионът на България за юноши под 20 години за 2023 г. Виктор Ценков (Бургас 98) подобри личния си рекорд и с 4.82 метра заслужи сребърния медал, а неговият съотборник Камен Ценков се качи на третото място на почетната стълбичка с 4.62 метра.

39 Ден 1 Национален шампионат по лека атлетика за мъже и жени в зала 2023 г

На националния шампионат по лека атлетика за мъже и жени в столицата още един състезател защити своята титла от миналата година. Христо Банков, който вече защитава цветовете на СКЛА Добрич, се поздрави със златото в тласкането на гюле със 17.53 метра. Със среброто в сектора се окичи шампионът на България за юноши под 20 години Тодор Петров (СКЛА Добрич) с 15.74 м, а многократният първенец на България при мъжете и треньор в момента Галин Костадинов (СКЛА Добрич) зае третата позиция с 15.39 м.

39 Ден 1 Национален шампионат по лека атлетика за мъже и жени в зала 2023 г

Снимки: Борислав Цветанов

Още от Лека атлетика

Виж всички