Шчесни: Загубих бас с Меси, но няма да му дам парите

Вратарят на Полша Войчех Шчесни се превърна в герой за отбора си със спасената дузпа срещу Аржентина. Стражът отрази удара от бялата точка на Лионел Меси и помогна на тима си да удържи нулевото равенство до почивката. Впоследствие поляците загубиха с 0:2, но този резултат беше достатъчен за класирането им на осминафиналите на Мондиал 2022. 

“Разговорът ми с Меси? Казах му, че залагам 100 евро, че съдията няма да даде дузпа. Реално погледнато, загубих баса. Не знам дали това е разрешено, може би ще ме накажат. Не смятам да давам парите на Меси, той си има достатъчно”, заяви Шчесни пред полските медии. 

Самата дузпа беше изключително спорна. Шчесни потвърди, че е имало контакт между него и Меси, но той е бил твърде минимален и не е очаквал, че арбитърът Дани Макели ще отсъди наказателен удар. 

Шчесни е третият вратар в историята с две спасени дузпи на един Мондиал
Шчесни е третият вратар в историята с две спасени дузпи на един Мондиал

“Веднага казах на съдията, че съм докоснал Меси с ръка по лицето, но това не е дузпа. Той обаче реши друго. И още по-добре - така успях да се проявя. Сега мога да кажа, че съм знаел къде ще стреля Меси, но тогава не бях толкова уверен. Понякога Лео наблюдава вратарите, а друг път бие със сила. Знаех, че ако заложи на силата, ще насочи топката вляво от мен. Щастлив съм, защото спасяването ми помогна на отбора. Изпитвам голямо удовлетворение”, каза Шчесни. 

“Истината е, че играхме срещу отбор от по-висока класа. Те могат да държат топката 90 минути и да не ни я дадат. Срещу такъв отбор можеш да спечелиш веднъж от 100 мача. Да, загубихме, но за първи път в живота си се радвам на загуба”, сподели стражът. 

Наистина ли имаше дузпа за Аржентина?
Наистина ли имаше дузпа за Аржентина?

“Мачът продължи много дълго. Сякаш минаха 5 часа. Беше ужасно, но и прекрасно. Важното е, че продължаваме напред, няма значение как. Факт е обаче, че играхме безобразно”, призна Шчесни

Полша не е прескачала групите на Световно първенство от 1986 година, това има огромно значение. Всички сме адски уморени, дори нямахме сили да празнуваме. Но сбъднахме една мечта”, добави вратарят на поляците, който вече има две спасени дузпи в Катар.

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.

Снимки: Imago

Още от Футбол свят

Виж всички