Гледай на живо

Как ще се отразят на Манчестър Сити повдигнатите обвинения - Гледайте "Контра"

Цветомир Малинов и Иван Янкулов: Ще се постараем да подобрим нашите резултати

Цветомир Малинов и Иван Янкулов: Ще се постараем да подобрим нашите резултати

Състезателите ни по академично гребане ще се борят за три квоти за олимпийските игри в Париж. Това заяви президентът на федерацията Свилен Нейков.

В рамките на 2023-та година те ще бъдат раздавани единствето на световното първенство в Белград през септември. Там ще се борим за достойно представе в дисциплините скиф и двойка скул, в които квоти ще заслужат съответно първите 9 и първите 11.

Преди това, от 19 до 23 юли, Пловдив ще бъде домакин на световния шампионат за юноши до 23 г. Нейков уточни, че за да има гребането нормална 2023 година, бюджетът на федерацията би трябвало да се завиши с 15-20 процента.

Бившият министър на спорта и неговата съпруга Румяна Нейкова, главен треньор на националния отбор, отчетоха изминаващата 2022-ра за успешна година. През този период Кристиян Василев завоюва бронз на европейското първенство за мъже в Мюнхен, а Емил Нейков - бронзов медал от световното до 23 години във Варезе (Италия) и сребърен от европейското до 23 г. в Хазевинкел (Белгия).

Двойката без кърмчия Цветомир Малинов и Иван Янкулов, която е с личен треньор Веселина Алексиева, иска да подобри времето си пред следващия сезон.

14 Пресконференция на федерацията по гребане

"Ще се постараем да подобрим нашите резултати. Изминалата година беше много успешна. Показахме, че трудът не е вложен напразно. Догодина искаме да постигнем по-добро време", каза Янкулов.

14 Пресконференция на федерацията по гребане

"Доволен съм, защото на Европейското първенство се представихме достойно. Показахме, че желанието е по-важно от материалната база и от това къде се подготвяме. Пред следващата година искаме да зарадваме българската публика в Пловдив", добави Малинов.

14 Пресконференция на федерацията по гребане

Снимки: Владимир Иванов

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти