УЕФА с препоръки към участниците в баражите за Световното в Катар

Европейската футболна асоциация (УЕФА) препоръча на отборите, които загубят полуфиналните плейофи за място на Световното в Катар през март, да си организират приятелски мачове по между си. Писмото е пристигнало във всички 12 федерации, чиито отбори ще се борят за три места в допълнителни баражи, съобщиха от Руския футболен съюз (РФС)- един от замесените състави. Така например руснаците на 24-и март ще играят с Полша, а победителят от тази двойка ще спори с някой измежду Швеция и Чехия за една квота за Мондиал 2022 в Катар. 

"Ден след като ни беше изпратено писмо от УЕФА с потвърждение за жребия, дойде и още едно. В него настоятелно ни молят двата загубили полуфиналите на баражите отбори да си организират контролни срещи- едва или две, се казва в изявлението на РФС

Световното първенство по футбол ще се проведе от 21-и ноември до 18-и декември 2022-а година, като от Зона Европа място вече си осигуриха Англия, Белгия, Германия, Дания, Испания, Нидерландия, Сърбия, Франция, Хърватия и Швейцария. Аржентина и Бразилия са първите два състава от зона Южна Америка, които имат гарантирано място, както и домакините от Катар. Още три отбора ще вземат последните квоти от Стария континент след допълнителни плейофи, в които 12 тима са разпределени в три потока.

Още от Футбол свят

Виж всички