Томори: Вече сме в Шампионската лига и може би ще я спечелим като Челси

Томори: Вече сме в Шампионската лига и може би ще я спечелим като Челси

Защитникът на Милан - Фикайо Томори призна, че не мисли за евентуално бъдещо завръщане в бившия си клуб Челси. Той също така изрази надежда, че “росонерите” могат да спечелят Шампионската лига в близките години.

“Много се радвам за трансфера на Тами Ейбрахам в Рома. Говорим си почти всеки ден. Започнахме да играем заедно в Челси, когато бях на 7 години и след това стигнахме до първия състав. Там искаш да бъдеш, когато пораснеш, но не знаеш дали това ще се случи. Помня първия ми гол, тогава той пък вкара хеттрик. Това беше най-хубавият ден в живота ни. Да се върна в Челси с него? Сега се чувствам страхотно в Милан и обичам отбора. Ясно е, че Челси беше важна част от моя живот в продължение на 15 години и успях да сбъдна мечтите си да играя във вкички турнири, но сега съм много щастлив в Милан и съм доволен от това, което правим. Сега най-после сме в Шампионската лига и може би сме способни да я спечелим като Челси.

Името ми? Той е с нигерийски произход. Първото ми име (Олувафикайоми Олувадамилола Томори - б.р.) означава “Господ ме изпълни с радост”. Това е израз, в Нигерия родителите често избират израз за име на тяхното дете. Чувствам се нигериец. Като бях малък, моите родители ми говориха на езика на Юруба - етническата група, към която принадлежа. Националния отбор? Първоначално играех за Канада. Дебютирах при гостуване на Мексико, а на следващия март играх срещу Англия на техен терен. За тях играеха доста от моите съотборници и приятели, сред които Ола Айна и Маркъс Рашфорд. Играхме заедно в събота и след това се изправих срещу тях с националния отбор, като тогава ги победих”, заяви Томори в интервю за DAZN.

Още от Футбол свят

Виж всички