Бургас иска домакинство на ЕвроВолей 2023 за мъже🏐

Бургас иска домакинство на ЕвроВолей 2023 за мъже🏐

В Бургас искат домакинство на Европейското първенство по волейбол за мъже през 2023 година. Планът предвижда незавършената все още многофункционална зала "Арена Бургас" да приеме срещите от груповата фаза на шампионата. Общинският съвет в Бургас гласува идеята с пълно мнозинство.

"Убеден съм, че до края на годината ще имаме акт 16 на зала "Арена Бургас". Между изпълнителят Академика 2011 и Министерство на спорта има някои доуточнявания по отношение на завършването и оборудването, но това не е пречка да се водят преговори за домакинства на спортни мероприятия". Това каза председателят на Спортна комисия към Общинския съвет в Бургас Йордан Георгиев на заседание на местния парламент.

Общинските съветници дадоха съгласие за подпомагане Българската федерация по волейбол за срещите от груповата фаза Европейското първенство по волейбол за мъже през 2023 година, да се провеждат в многофункционална зала "Арена Бургас".

"Имаме идея да провеждаме спортни мероприятия от висок ранг. Имаме желание залата да приеме Европейското по волейбол през 2023 година. България тогава ще кандидатства с два града – Бургас и Варна. Ще си разделим част от мачовете в груповата фаза, но в "Арена Бургас" ще има такива и от елиминациите", каза още Георгиев.

Кметът Димитър Николов сподели от своя страна, че ангажиментите на община Бургас към изграждането на залата са изпълнени. "Министерството на спорта трябва да бъде малко по взискателно към изпълнителните, за да приключат навреме", каза той.

burgasnews.com

Още от Волейбол

Виж всички