Николай Николов: Не можем да си позволим просто да отметнем годината с едно участие на европейското


Опитният волейболист Николай Николов отново попадна в състава на националния отбор преди Европейското първенство. Централният блокировач сподели какви са впечатленията му от Лигата на нациите, дори като зрители и разкри очакванията си за Европейското първенство.

“Знам, че много хора не са доволни от представянето. Не приляга на българския национален отбор. Турнирът беше изключително тежък, всички го знаят. Даде се шанс на много от младите момчета, реално от опитните състезатели почти никой не взе участие. Затова едно такова представяне е резонно и няма нищо странно. Хората трябва да имат търпение. От опитните не останаха много тук и след още някоя годинка няма да има нито един от нас. Смятам, че нещата ще се получат, но трябва търпение. При смяна на поколенията е много трудно да намериш 10 волейболисти - 20-годишни, които да играят на нивото, на което са играли предишните състезатели.”, заяви Николай Николов.

13 Открита тренировка на мъжкия национален отбор по волейбол на България

Не остана назад и темата за предстоящия голям форум от 1 до 19 септември, където в група D България ще се изправи срещу домакина Чехия, Италия, Словения, Беларус и Черна гора.

“Очакванията, не само нашите, а и на българския народ, винаги са големи. За мен българският национален отбор ще остане емблема и не можем да си позволим просто така да отметнем годината просто с едно участие. Най-важното е да се подготовим сега в момента, да видим кой в какво състояние е, да се запазим здрави, защото липсата на един контузен състезател за нас се явява много голям проблем. Оттам нататък трябва да покажем това, което можем и се надявам това да е достатъчно да направим едно хубаво класиране. В крайна сметка, ако не го заслужаваме, нека по-силните отбори да ни побеждават.”, допълни централният блокировач.

13 Открита тренировка на мъжкия национален отбор по волейбол на България

Ето, какво още сподели Николай Николов:

Снимки: Борислав Трошев

Още от Волейбол

Виж всички