Цветан Соколов: Много се надявам да си върнем част от самочувствието

Волейболните национали вече седмица се готвят за Европейското първенство. Момчетата на селекционера Силвано Пранди вече са в пълен състав, като голямата въпросителна остава около контузията на капитана на националния тим Цветан Соколов.

“Не мога да кажа как се чувствам все още, защото това е първата ми тренировка в зала. Направих резонанс преди една седмица и той показва, че мускулът е зараснал на 95%, което означава, че мога да се натоварвам и ще се включа по-пълноценно в тренировъчния процес.”, коментира Цветан Соколов.

13 Открита тренировка на мъжкия национален отбор по волейбол на България

Звездата на представителния ни тим сподели и своето мнение за представянето на отбора в НВЛ.

13 Открита тренировка на мъжкия национален отбор по волейбол на България

“За турнира (б.р. ВНЛ) всичко може да се каже, но няма да бъде достатъчно. Направихме един не много приятен турнир. Натрупахме доста загуби, не играхме добре. Можехме много по-добре да изиграем някои мачове. Но това, което стана не беше добре дори от психическа гледна точка, защото ние сме един отбор, който е млад и в момента се гради, трудно е да излезем от тази ситуация, в която сме в момента. Обаче, нека да погледнем малко по-добре на нещата, от гледна точка на това, че се даде възможност на много състезатели да се изявявт в тази Лига, в такива мачове, в които някои момчета не са си мислили, че ще играят. Така че колкото и негативно, толкова и позитивно бихме могли да погледнем на този турнир. Трябва да оставим назад загубите, които натрупахм.”, добави диагоналът.

Какво още коментира Цветан Соколов преди Европейското първенство, вижте в нашето видео.

Гледайте Лига на нациите, Шампионска лига, Световно клубно първенство, Световно първенство 2022 и още много волейбол на световно ниво в ефира на MAX Sport.

Снимки: Борислав Трошев

Още от Волейбол

Виж всички