Роберто Карлос похвали Шоуберто

Легендарният бразилски ляв краен защитник Роберто Карлос смята, че английският национал Люк Шоу притежава всички необходими качества, за да бъде най-добрият играч на своя пост в света. 25-годишният Шоу впечатли футболния свят с представянето си от началото на Евро 2020, като даде общо три асистенции за победите на Англия над Германия и Украйна на осминафиналите и четвъртфиналите на първенството. В социалните медии играчът на Манчестър Юнайтед дори се сдоби с нов прякор - Шоуберто Карлос, който самият Роберто Карлос напълно одобрява.

Манчестър Юнайтед ще предложи нов договор на Люк Шоу
Манчестър Юнайтед ще предложи нов договор на Люк Шоу

"Всички виждат колко мотивиран е той. Той се развива с всеки мач, а представянето му срещу Украйна бе много добро. Той е много важна част от английския отбор. Освен това се представя все по-добре с всеки следващ мач и смятам, че има всички необходими качества, за да бъде на върха. Самият факт, че е титуляр за Англия, говори много за качествата му", обясни бившият бразилски национал.

Люк Шоу за Моуриньо: Трябва да ме забрави и да продължи напред
Люк Шоу за Моуриньо: Трябва да ме забрави и да продължи напред

Карлос обаче не пожела да прави сравнения между собствената си игра и тази на англичанина. "Не ми харесва да правя сравнения. Говорим за два напълно различни периода за футбола. Аз имах моето време, сега той има неговото. Приликите между нас са, че той има силата и желанието за победи, което имах и аз", обясни Роберто Карлос.

Още от Футбол свят

Виж всички