Дрис Мертенс се подложи на операция на рамото

Дрис Мертенс се подложи на операция на рамото

Крилото на Наполи Дрис Мертенс се подложи на операция на лявото рамо в Белгия. Той ще трябва да почива две или три седмици, след което ще започне процеса по рехабилитация. Футболистът се подложи на хирургичната интервенция веднага след като Белгия отпадна от Евро 2020, за да е готов за началото на новия сезон в Серия “А”.

“Дрис Мертенс се подложи на стабилизираща операция на лявото рамо в Белгия от доктор Деклерк и под наблюдението на доктор Канонико. Играчът ще трябва даизкара период на почивка от две или три седмици, а след това ще започне рехабилитация”, обявиха от Наполи.

34-годишният Мертенс, който има 102 мача с екипа на Белгия, през миналия сезон отново бе основна фигура в състава на Наполи. В 29 мача в Серия “А” той отбеляза 9 гола. Ветеранът подписа нов договор с клуба през юни, като се обвърза до лятото на 2022 година, като има опция за удължаване с още един сезон.

Мертенс записа 21 минути при загубата с 1:2 от Италия на 1/4-финала на Евро 2021, но не успя да помогне на “Червените дяволи” да постигнат по-добър резултат и да елиминират “Адзурите”.

Още от Футбол свят

Виж всички