Донарума: Бавно наближаваме към голямата цел

Донарума: Бавно наближаваме към голямата цел

Вратарят на Италия Джанлуиджи Донарума бе във възторг от успеха с 2:1 над Белгия на 1/2-финала на Евро 2020. Според него така тимът му е направил нова важна крачка към голямата цел - спечелването на титлата.

“Мачът бе безкраен, все едно не искаше да свърши. Ние имаме невероятен състав и заслужено спечелихме. Сега се класирахме за 1/2-финала и направихме нова крачка към голямата ни цел”, заяви Донарума.

Стражът имаше своята роля в мача, като направи някои важни спасявания.

“Винаги се старая да помагам на отбора. За мен всеки мач е емоционалн, тъй като това е първият ми голям турнир. Искам да стигна възможно най-далеч с фланелката на Италия. Дано сбъднем мечтата на всички”, допълни вратарят.

Белгия отбеляза от спорна дузпа в самия край на първото полувреме и Джиджи призна, че това доста е ядосало играчите на Италия.

“Бяхме ядосани в съблекалнята, но бързо се успокоихме, защото имаше да се играят още 45 минути и не биваше да хабив излишна енергия в това. Ивахме възможност да увеличим преднината си, но най-важното е, че продължаваме на 1/2-финала. Това е невероятно и вярвам, че можев да победим всеки”, завърши Донарума.

Още от Футбол свят

Виж всички