Фернандо Сантош: Заслужен успех за Германия

Фернандо Сантош: Заслужен успех за Германия

Селекционерът на Португалия Фернандо Сантош призна превъзходството на Германия в сблъсъка между двата тима от група “F” на Евро 2020. Бундестимът спечели с 4:2. Сантош обаче смята, че мачът е можел да се развие и по друг начин.

“Започнахме добре, с правилна организация, стараехме се да атакувахме и си подавахме добре. Използвахме успешно контраатаките, което знаехме, че може да създаде проблеми на съперника. Германия бе по-добрият отбор тази вечер, но и ние имахме своите шансове. Имахме възможност да удвоим преднината си след една контраатака, а тогава мачът можеше да се развие по друг начин”, смята Сантош.

“На полувремето опитах да променя нещата, но получихме трети, а след това и четвърти гол. Това ни разтресе, но въпреки това опитахме да реагираме. Успяхме да вкараме втори гол, ударихме и една гредау а имахме и още една-две възможности. Германия обаче също създаде доста положения. Победата им е заслужена”, допълни специалистът.

"Ще анализираме днешната среща и ще видим какво не се получи. Трябва да останем спокойни и да се подготвим добре за следващия мач, да изчистим главите си, защото ни предстои изключително важен сблъсък срещу Франция. Знаем, че имаме страхотен отбор с отлични футболисти. Трябва да стъпим здраво на земята и да опитаме да спечелим", завърши Сантош.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти