Полша няма право на грешка срещу Словакия🇵🇱🇸🇰

Отборите на Полша и Словакия се изправят днес от 19,00 часа на стадион “Крестовски” в Санкт Петербург в откриващия битките в група Е двубой от Евро 2020. В късния мач големият фаворит в потока Испания се изправя срещу Швеция от 22,00 часа. 

Роберт Левандовски и компания нямат право на грешка, ако не искат да усложнят задачата си за излизане от групата. Поляците се надяват също така този път да започнат участието си на голямо първенство с победа. На теория, поляците са фаворит в двубоя. 

Марек Хамшик е готов за мача с Полша
Марек Хамшик е готов за мача с Полша


В рейтинга на ФИФА Полша заема 21-ата позиция, докато словаците са едва 36-и. В следващия си мач Полша играе с Испания в Севиля и един успех днес ще свали напрежението от играчите, докато всякакъв друг сценарий ще въздейства в обратната посока. 

Големите надежди са свързани с Роберт Левандовски, който се очаква да изиграе ключова роля. Полша минава през трансформация, след като назначи за селекционер Пауло Соуса през януари и специалистът се притеснява, че може би не е успял да предаде идеите си на играчите. 

Левандовски не прощава... (видео)
Левандовски не прощава... (видео)

В Словакия не се считат за обречени. Тимът достига до трето голямо първенство след Мондиал 2010 и Евро 2016, когато премина груповата фаза. Двубоят ще е много специален за капитана Марек Хамшик, който прави дебюта си за националния отбор именно срещу Полша през 2007 година в контрола, завършила 2:2. Последните два официални мача между двата тима са от световните квалификации за Мондиал 2010, когато словаците изтръгват две победи. 


Дори и в ролята на аутсайдер тази вечер, тимът на Щефан Таркович съвсем не бива да бъде подценяван. 

Вероятни състави: 

Полша: Шчесни, Хелик, Глик, Беднарек, Франковски, Модер, Криховяк, Рибус, Желински, Левандовски, Швиерчок. 

Словакия: Дубравка, Хубочан, Шатка, Шкриняр, Пекарик, Хрошовски, Куцка, Мак, Хамшик, Дуда, Боженик.

Още от Футбол свят

Виж всички