Самоков приема Европейския шампионат по мотокрос този уикенд

Самоков приема Европейския шампионат по мотокрос този уикенд

Близо две седмици изминаха от състезанието на мотополигон „Горна Росица“, град Севлиево и на ред вече идва легендарния мотополигон „Ридо“, град Самоков. Предстоящото състезание е трети кръг на BMU European Motocross Championship и втори кръг за републиканския шампионат, и е част от веригата Grand Prix Bulgaria 2020. Мотополигон „Ридо“, в цялата негова уникалност, винаги е свързван с името на Георги Янакиев, легенда в бензиновите спортове, дългогодишен председател на СБА и БФАС, радетел на спорта и не на последно място човек с голямо сърце за моторните дициплини и визия, донесла много слава на страната ни. Това ще бъде шестото поред издание на мемориала Георги Янакиев, като неговото наследство на мотополигон „Ридо“ изисква и една добра подготовка от страна на организатора в лицето на СМК Ридо Самоков.

Организаторите вече няколко седмици с подкрепата на Община Самоков работят усилено за реализирането на това международно състезание, в което ще видим представители на Гърция и Румъния, като отново очакваме техният брой да е над 110 участника в различните класове на шампионата.

Напомняме, че съгласно заповед на Министерство на Здравеопазването и съответно на Министерство на Младежта и Спорта, състезанието се провежда без публика, като няма да бъдат допускани лица извън тимовете на състезателите на мотополигона. С цел да се осигури спазването на заповедта, призоваваме за разбиране от страна на феновете, като по този начин помогнем на организаторите да се концентрират в състезанието, което се очертава да бъде кално. А калта на Ридо е тежка.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти