Тити: Понасям цялата отговорност за неустойката към Macron! (снимки+видео)

Тити: Понасям цялата отговорност за неустойката към Macron! (снимки+видео)

Кой е крив и кой прав за разваления договор на ПФК Левски и италианския концерн за спортна екипировка Macron? Всичко по темата, превърнала се в сага, успяхте да видите в предаването на Sportal.bg - “Часът на “сините”. Дискусия водеха вторият най-голям акционер при 26-кратните шампиони Константин Папазов и представителят на Macron за България - Георги Георгиев.

Ето какво каза Тити, който разкри, че финансово сделката с Joma е много по-изгодна за Левски от този с Macron, както и че ще плати неустойката от 50 000 евро за анулирането на договора.

32 "Часът на Левски" с Константин Папазов и Георги Георгиев
 "Искам тълкувание! Седем лъжи или седем неистини. Не са много хората, към които съм чувствал, че не съм коректен. Сбъркал съм с три месеца за началото на преговорите за екипировката. Ние сме бедните собственици. Тогава е имало богати собственици, които са имали огромни възможности да плащат неустойки. Твоята марка е на трето място. Изключителни лъжи съм казал.. Те са такива фактологични грешки, че се срамувам. Има човек с 30-годишно експертно мнение, който каза, "прекрасна фланелка", всичко друго е в полза на Joma. Високата цена винаги води до по-голямо качество. Никога не сме поставяли под съмнение качеството. Аз съм Константин Папазов и държа да кажа на цялата общественост. Никога не съм си позволил да кажа, че фланелките на Macron са с ниско качество. Логиката е, че когато имаш компания номер 1 Найк, не я сменяш с Макрон. Ако, разбира се, нямаш причина за това. Когато имаш Макрон, не я сменяш с Joma. Сега ще трябва да дам обяснение, защо Тити Папазов защитава позицията на Joma. Нито за момент качеството не е било определящо, защото първо нямам експертиза. С риск да засегна сегашните ни партньори, това, което показва Macron, сигурно могат да го покажат и те. Трябва да признаем, че фланелките на Макрон са от високо качество. Към 22 юли положението в клуба не е по-добро. Водещото решение и единствено, което запалва цялата сага, са едни заложени 130 и нещо хиляди, за да се поръча екипировката. Как да стане да платим 135 000 лева, които нямаме? И да ги имаме, има йерархично разпределение. Футболисти, които могат както да донесат позитиви на клуба, така и негативи".
32 "Часът на Левски" с Константин Папазов и Георги Георгиев
"Има нещо много по-важно. Всеки ден влизам в счетоводството, поздравявам всички и пожелавам приятен ден. Тези хора са най-важните за Левски в моето съзнание. Те получават средни заплати за България и сега четири месеца не са получавали. Те са хората, за които мога да нося отговорност. Аз съм един от тях. Няма да допусна да се платят 140 000 лева. Не се срамувам".

По повод твърдението на представителя на Macron за България - Георги Георгиев, че с Павел Колев са се разбрали сделката да започне срещу 70 000 лева, Папазов коментира:

"Вероятно Павел Колев е имал някакви лични спестявания от 70 хиляди лева, които е щял да даде на клуба, за да тръгне сделката. Кога трябваше да бъдат преведени парите? Март месец ли? Не си си стиснал ръката с мен, а си си стиснал с неподходящия човек".
"На коя дата трябваше да бъдат преведени 140 000 лева? Нека кажем на хората. Доказах, че бъркам месеците и съм лъжец. Тоест трябваше да се плати до края на март. Задавам един елементарен въпрос. Защо вие от 30 януари не казахте: "Вие сте зле, ние ще ви помагаме. Поръчвайте сега!". Ти ми каза, че губим 1 млн. и 20 хиляди от продажба на фланелки, които ще донесат дивидент на клуба. Като втори акционер в клуба нося лична отговорност за този договор. Ти каза - три години по 340 хиляди. Ти си участник в нечистоплътното премахване на Sport Depot. Гордея се, че съм развалил този договор, защото ако това ти е нивото, съм спасил Левски от един жалък човек. Жалък си! След това нещо трябва да кажеш, че съжаляваш. Толкова съм амбициран, че една стотинка няма да ти дам. Нямаш вина, но мълчаливо се съгласяваш да нарушиш договор с твои колеги. Г-н Божков не е доволен от подписания договор. Ти си част от некоректната постъпка спрямо Sport Depot. Днес за теб е свещен ден. Заради мен ти се появи пред света.
32 "Часът на Левски" с Константин Папазов и Георги Георгиев
"Пред цяла България обещавам, че понасям цялата отговорност на сумата, която ще бъде платен като неустойка. Тя може да е 50 000 евро, може и да е по-малко. Днес представлявам Левски и трябва да държа ниво. Не мога да падна на твоето. Тези 50 000 евро, които са хипотетичната неустойка, няма да бъдат платени от Левски. Или ще направя така, те да бъдат покрити от бъдеща сделка, или ще го направят с мои контакти. Тази сума няма по никакъв начин да тежи и да бъде в разход на клуба".
"Наказа те Господ, защото си бил подмолен с предишното ръководство. Възползвали сме се от точката с 50 000 неустойка, но никога не сме били некоректни към Макрон. Наказа те Господ, защото си бил подмолен с предишното ръководство. Възползвали сме се от точката с 50 000 неустойка, но никога не сме били некоректни към Макрон. Първо не си Гешев от "Всеки километър", нито си сегашният Гешев. Тези съратници от "Национална лотария" и третата компания в света Macron се срещат в офиса на Левски, защото Георгиев бил случайно дочул. Очевидно има две взаимнодопълващи се страни, които искат да направят нещо добро за Левски. Решават, защото не искат да бъдат подвластни на феновете, защото не им харесват Nike и защото това, което предлагат от Macron, ще донесе големи пари за Левски. Това показва класическа безотговорност на харчене на големи средства. Кой е виновен? Тези, които дават парите, или тези, които купуват футболистите. За нещастие, едно лице вади ей такива т****и и отива в Прокуратурата. Моето твърдение е, че сега ще печелим по 400 000 на година, което е повече от това, което ми предложи ти. В този момент единствено Joma отговарят на това, което можем. Без пари да започнем първенството. Финансово договорът на Joma е с класи над вашия. 190 хиляди евро искате всяка година за направен оборот".
32 "Часът на Левски" с Константин Папазов и Георги Георгиев
Както е известно, новите собственици
Наско Сираков
и Тити Папазов прекратиха тригодишния договор с италианците, който беше подписан декември миналата година от старото ръководство на клуба. Контрактът влезе в сила на първи юни, но легендарният нападател и треньорът по баскетбол взеха решение да развалят договора с
Macron
и да парафират за три сезона с
Joma
. Това принуди италианците да си търсят правата по съдебен път.
Представител на Macron: Седем е добро число, но не и за Тити - 7 неистини в неговото фейсбук изявление
Представител на Macron: Седем е добро число, но не и за Тити - 7 неистини в неговото фейсбук изявление
Тити Папазов внесе яснота около екипировката на Левски
Тити Папазов внесе яснота около екипировката на Левски
Левски официално се върна към стар партньор за екипировката
Левски официално се върна към стар партньор за екипировката
Италианци съдят Левски
Италианци съдят Левски
Левски напът да се откаже от спонсорски договор на стойност 1 млн. лева
Левски напът да се откаже от спонсорски договор на стойност 1 млн. лева

Още от БГ Футбол

Виж всички