Жерсон Кабрал: Левски има специални фенове

Жерсон Кабрал: Левски има специални фенове

Бившият футболист на Левски Жерсон Кабрал разказа за периода си в България и сподели впечатленията си от срещата с легендата Ривалдо. В момента нидерландецът играе за кипърския Пафос, а с екипа на „сините“ изигра 55 двубоя, в които реализира 12 попадения.

„Периодът ми в Левски беше в подходящия момент. Винаги се рисуват картини как България е сива страна, но София е топ град. Има много неща за правене и места за ядене. Животът е евтин. Когато семейството ми идваше на гости, понякога ходехме на обширни суши вечери и накрая плащахме около 40 евро. Разбира се преди да дойда в Левски чух, че в България има закъснение на заплатите, но не беше така и имах късмет. Играх със страхотни играчи с опит във Висшата лига като Габриел Обертан и Жорди Гомес, както и с Ривалдиньо – синът на Ривалдо. Беше специално да се срещнем с него. Уважавам всички, независимо дали си футболист, работиш в кафене или събираш боклука. Обикновено не се впечатлявам лесно, но това беше Ривалдо! Лудост, човече. Влезе в съблекалнята и се ръкува с всички. Тогава си помислих, уау, той е тук при нас. Наистина е легенда. Ривалдо е печелил Световното първенство“, припомни си Кабрал пред voice.com.
„Левски има специални фенове. Спомням си преди едно гостуване на Лудогорец. Трябваше да пътуваме до Разград около пет часа. Когато пристигнахме, видях факли. Автобусът беше атакуван от всички страни. Мислех си, че ще ни нападнат. Оказа се, че това са нашите привърженици. Те стояха там и ни подкрепяха. По време на загрявката целият сектор беше изпълнен с факли. Единственият лош спомен беше, когато отпаднахме от Вадуц в Лига Европа. Това е тим от второто ниво на Швейцария. Трябваше да чакаме дълго време, за да си тръгнем от стадиона. Феновете наистина искаха да влязат в съблекалнята. Бяха се насочили към треньора. Не мисля, че беше животозастрашаващо, но ако бяха влезли...Всички биха се страхували от такова нещо“, добави още нидерландецът.
Той разказа и за живота си в Кипър: “Страхотно е. Живея в самостоятелна къща в планината. Имам басейн и страхотна гледка. Сега съм сам, защото семейството ми е в Нидерландия. Трябва да призная, че съм доста скучен човек. Хората не очакват това от футболист, но обичам да си стоя у дома. Понякога излизам да хапна или да отида на плаж. Също така правя си правя разходки“, каза Кабрал.
Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички