Не съсипвайте всичко! Вижте какво се случва в Англия и се учете!

Не съсипвайте всичко! Вижте какво се случва в Англия и се учете!

Вижте само колко е просто. Хората в белите държави отдавна са измислили топлата вода. На всички ни е ясно, че в нито една страна не съществува пълна идилия. Колкото и да се борим, далаверите, кражбите и подмолните игрички на политиците никога няма да бъдат заличени напълно. Но въпреки че съществуват по света, такова чудо като в България никъде няма.

Как пък нашите управници не успяха да разберат, че наред с гадните им номерца и гласуваните безумни закони, от време на време трябва да направят и нещо хубаво за народа и подрастващото поколение? Така, както правят в повечето страни в Европа.

Ясно е, че скоро няма да подобрят здравеопазването или образованието, което безспорно би трябвало да бъде приоритет на всяка политическа сила, тъй като са се оплели като патета в кълчища, а освен това нямат нужните качества, амбиция и воля. Но нека поне се опитат да бъдат полезни на българския спорт, тъй като всички знаем, че той калява, възпитава и не на последно място предпазва нашите деца.

Много е лесно като по цял ден не вършат нищо полезно, след това да излязат пред медиите и да се опитват да ни внушават някакви небивалици. Едва ли не било напълно нормално в България да няма пари в нито един отрасъл, тъй като сме малка държава и е много трудно да се намерят инвеститори. Пълни глупости, на които вече и малките деца не вярват!

Няма, защото не се прави нищо градивно в тази насока. Вместо да се осигури благоприятен климат за бизнеса и чуждите инвеститори, тук се гласуват закони, чиято цел очевидно е колкото се може по-бързо да изгонят компаниите, които инвестират в цяла Европа.

Вижте какво се случва на Острова!

Английската букмейкърска къща "Скай Бет" е новият спонсор на професионалните футболни лиги в Англия, а на Албиона всички са доволни, тъй като тя активно ще подпомага футбола. И докато в една могъща Англия правят и невъзможното да привлекат бетинг компаниите, България е на коренно противоположния полюс.

Ама ако питаме шефа на комисията по хазарта Иван Еничеров, който съвсем скоро ще се раздели с топлото си и меко кресло и правителството на ГЕРБ, сигурно ще ни кажат, че англичаните са много тъпи. Сигурно в техните очи изглеждат именно по този начин, щом работят за благото на народа, а не за нечии лични интереси. Ние понеже сме много умни, изгонихме могъщите и легални в цяла Европа букмейкърски къщи.

Браво! Направо невероятен успех постигнаха нашите управленци. Нужен е голям "талант", за да сътвориш такава идиотщина. Компаниите изкарвали много пари и дайте да ги смучем. Излиза, че ако искат да оперират на територията на България, трябва да работят на загуба. И каква е равносметката? Вместо в държавната хазна да влязат десетки милиони от налагането на разумни данъци, онлайн платформите напуснаха пределите на България и насочиха инвестициите си на друго място.

Ама какво толкова е станало? Няма проблем. Нали сме богати и спортът ни е цъфнал. Така че "нямаме нужда" от спонсори и пари. Спираме дотук с иронията, за да отправим призив към настоящия парламент, тъй като състоянието ни е плачевно. Трябва да бъде ясно, че голяма част от България очаква от новото правителство да вземе бързо и адекватно решение.

Нужна е незабавна промяна в закона за хазарта, защото и без това вече станахме за смях. Решението е едно и е много просто. Хората вече са го измислили. Налага се данък не както досега от 15% върху оборота, А НАЛОГ ВЪРХУ ПЕЧАЛБАТА. Така, както се прави по целия свят. И част от парите, които плащат онлайн платформите да отиват за развитието на детско-юношеския футбол и масовия спорт. В никакъв случай не трябва да се подценява този проблем. На пръв поглед може да не изглежда толкова голям, но това далеч не е така, тъй като определено касае инвестициите в българския спорт.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти