Гледай на живо

Япония - Испания 0:0

Потресаващи разкрития на бивш депутат от ГЕРБ защо големите букмейкъри бяха изгонени от България

Потресаващи разкрития на бивш депутат от ГЕРБ защо големите букмейкъри бяха изгонени от България

"Предложих Левски, ЦСКА, Лудогорец и целия спорт да печели от букмейкърите, но идеята ми бе открадната и опорочена", твърди Емил Димитров.

Бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров, който вчера бе един от учредителите на "БАСТА", направи потресаващи разкрития на тема "Защо големите букмейкъри бяха изгонени от България". Sportal.bg отдавна информира читателите си каква е причината за това, но днес за първи път човек, участвал в управлението на държавата, говори толкова открито по тази наболяла тема.

"Когато казаха, че около 1 милиард изтичат като залози от България, предложих на правителството да направим така, че част от тях да се връщат обратно в страната и да се дават като спонсорство в спорта. Например да се изчисли какви печалби носят залозите на мачовете на Левски, ЦСКА, Лудогорец и част от печалбата да отиде за клубовете. Друга да се инвестира в детско-юношеските школи. Идеята ми бе открадната и опорочена от Симеон Дянков. Моето предложение бе да се улесни регистрацията на големите букмейкъри, а не да се изгонят от страната. Букмейкър не е мръсна дума. Те спонсорират редица големи клубове в Европа. Дянков каза "добре" и после направи това, което всички видяха. Изгони легалните букмейкъри. Сега се залага в някакви краища на света и черното тото в България процъфтява.
Масово се уреждат мачове в България и това могат да ви го кажат и семкаджийте пред стадиона. Този факт е очевиден. Даже имаше питане към бившия вътрешен министър Цветан Цветанов защо не се взимат мерки да се разбие черното тото, защото хората ще си помислят, че управляващите го покровителстват. А те хванаха да разпитват Христо Стоичков. Човек, който го познават в целия свят и всички знаят, че никой не може да го манипулира на тази тема", каза Емил Димитров в студио "Дерби".

снимка: Марин Маринов, Sportal.bg

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти